Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 35 dkg hladké mouky
- 25 dkg rostlinného tuku (Stela, Hera…)
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 prášek do pečiva
- sůl a kmín
- pikantní klobása
- vejce na potření
- 8 dkg uzeného sýra
Postup receptu
- Mouku s práškem do pečiva prosejeme na vál, přidáme rozsekaný tuk, zakysanou smetanu, sůl a trochu kmínu
- Vypracujeme křehké nelepivé těsto a necháme je v ledničce odpočinou nejméně 2–3 hodiny
- Pak je po částech vyválíme na pláty a vykrájíme formičkou kolečka, která ihned rovnáme na plech vyložený pečícím papírem
- Potřeme je vejcem, položíme tenké kolečko klobásy a posypeme trochou strouhaného uzeného sýra
- Upečeme v horké troubě