Ingredience
- 800 g mořského ďasa
- 1 cibule
- 1 jablko
- 50 g másla
- 2 polévkové lžíce Curry Madras
- 1 dl smetany
- sůl
- pepř
Postup receptu
- Ďase naporcujeme na 100 g kousky
- Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky
- Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme
- Do hlubší pánve dáme máslo, zpěníme cibuli, přidáme curry, jablko a chvíli restujeme, přidáme ďase a restujeme 2–3 minuty, podlijeme smetanou, osolíme a opepříme a pod poklicí dusíme cca 15 minut
- Podáváme s rýží
Tip: K přípravě nejen tohoto jídla můžete využít hlubších pánví. Jedná se o všestranné pomocníky, kteří by v kuchyni neměli chybět!