Příprava: 40 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 20
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 20
Ingredience
- 5 kg zelí
- 2 kg paprik
- 1 kg cibule
- 1/2 kg mrkve
- 2 kedlubny
- 1 dl sterilovaných feferonek (nebo méně – podle chuti)
- 20 dkg sterilovaného hrášku
Nálev:
- 1 l kořeněného octa
- 3 dl oleje
- 50 dkg cukru krupice
- půl balíčku Deka
Postup receptu
- Zelí nakrouháme, papriky bez jádřince nakrájíme na nudličky, oloupané kedlubny na kostičky, cibuli a mrkev na kolečka
- Doplníme ještě scezeným hráškem a feferonkami
- Všechnu zeleninu společně promícháme a zalijeme nálevem, na který smícháme všechny suroviny
- Znovu promícháme a necháme nejméně 6 hodin proležet
- Pak plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut při 85 °C