Chuť tohoto pokrmu je ozvláštněna česnekovo-sójovou omáčkou a skvěle se snoubí zejména s rýží nebo rýžovými nudlemi.
Ingredience
- 2 lilky
- 3 stroužky česneku
- 2 a 1/2 PL sójové omáčky
- 2 a 1/2 PL oleje
- 1 PL a 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- 1 PL cukru
- 1 čajová lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- jarní cibulka
- sezamová semínka
- sůl, pepř
Postup
- Omyté lilky nakrájejte na přibližně 4 cm dlouhé proužky.
- Ve velké míse s vodou rozmíchejte jednu čajovou lžičku soli a ponořte do ní kousky lilku. Nechte lilky minut namočené.
- Lilek slijte, osušte papírovou utěrkou a obalte v kukuřičném škrobu.
- V malé misce smíchejte sójovou omáčku, cukr a jednu čajovou lžičku kukuřičného škrobu, dokud se nespojí.
- Na velké pánvi rozehřejte dvě polévkové lžíce oleje, přidejte lilek a smažte ho dozlatova, přibližně 6 až 8 minut.
- Během smažení kousky lilku často otáčejte, pokud není pánev dostatečně velká, smažte ve více dávkách.
- Smažený lilek vyjměte a na pánev přidejte zbývající olej. Na středním plameni krátce osmažte prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor.
- Přidejte do pánve předpřipravenou omáčku a smažený lilek a za stálého míchání krátce povařte, aby omáčka zhoustla.
Před podáváním ozdobte kolečky jarní cibulky a sezamovými semínky.


 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček