Recepty na brambory
Brambory patří mezi jednu z nejvíce konzumovanou surovinu. Máte své oblíbené recepty na jejich přípravu? Mohou být nejen přílohou k hlavnímu chodu, ale i jím samotným. Dají se zahrnout do nespočtu receptů. Skvěle se hodí jako zasycující složka do polévek, omáček či zelí. A některé pokrmy se bez brambor vůbec neobejdou.
Nejlepší recepty na pečené brambory z trouby. Křupavá lahůdka na 5 způsobů
Výborné recepty na pečenou bramborovou kaši v troubě! Ochutnejte naše lahodné kombinace s masem
Nejlepší recepty na pečené brambory z trouby. Oblíbená lahůdka na 9 způsobů
Vynikající recepty na zapékané smetanové brambory 6x jinak. Vyzkoušejte je všechny!
4 neodolatelné recepty na brambory po francouzku. Inspirujte se!
Placičky z brambor a zelí upečené v troubě. Lehké a fit recepty, které budete milovat
Jaké Recepty na brambory hledáte?
Bramborová těsta, která by bez brambor nebyla
Musíme zajisté zmínit bramborové placky. Ty si vysloužili spoustu receptů na těsta, ale vždy obsahují tuto jedinečnou surovinu. Pro inspiraci se podívejte na bramborové placky ve více variantách.
Dále pak těsta na bramborové knedlíky. Udělat je můžete ve slaných i sladkých podobách. Jaké děláte vy? Nevíte si rady? Inspirujte se našimi bramborovými knedlíky plněnými masem i zeleninou.
Díky slovenským sousedům známe halušky, které si můžeme připravit hned v několika podobách. Z jihu Evropy známe úžasné gnocchi a u nás noky. Podívejte se, jak připravit ta nejlepší těsta na noky, gnocchi i halušky.
Přílohy tradiční i netradiční
Jak si je nejraději připravujete jako přílohu? Klasikou jsou zajisté šťouchané či americké brambory, kaše, smažené dukátky nebo hranolky.
Přílohy lze připravit i trochu jinak. Chcete ochutnat novinky? Inspirujte se tipy na brambory na netradiční způsob. Gratinované brambory jsou také skvělou volbou k využití na místě přílohy. Jde v podstatě o zapečené brambory na různé způsoby.
Pečené brambory jako hlavní obědový chod či večeře
Dají se upéct jakkoliv… Vcelku se slupkou či bez ní. Nakrájené na kostičky, na plátky či kolečka. Připravit si je můžete i vydlubané a naplněné. Nebo jen tak potřené máslem a posypané solí. Udělejte si třeba brambory pečené v troubě na různé způsoby.