Krátký atlas jedlých hub

Mezi nejčastěji využívané a konzumované houby můžeme zařadit:

  • žampiony
  • hlívu ústřičnou
  • hřiby
  • čirůvky
  • holubinky
  • kačenky
  • klouzky
  • kozáky
  • křemenáče
  • kuřátka
  • bedle
  • lišky
  • smrže
  • píchavky
  • slizáky
  • václavky
  • ucho Jidášovo

Vydatné polévky, které zasytí

Právě tato přísada může polévku posunout o stupeň výš. Získá nejen lepší chuť, sytost, ale i bohatství živin. Houby jsou bohaté na vitamín B2, B3 a E, který je přírodním antioxidantem. Obrovskou výhodou je, že jsou nízké kalorické hodnoty a zároveň působí na srdeční zdraví. Ochutnejte výborné polévky ze sušených i čerstvých hub a pochutnejte si!

Šup s nimi do omáčky!

Patří omáčky mezi vaše vysněná jídla? Z hub si můžete připravit delikatesy. Ať už si zvolíte smetanovou či kořeněnou na styl guláše, je to jedno. Improvizujte, experimentujte a ochutnávejte nové chutě. Podívejte se, jak bychom udělali ty nejlepší omáčky z hub my.

Zapečte je!

Máte čerstvé houby? Je škoda je všechny využít k zavaření nebo vysušení, když si je můžete dát fresh. Dají se i šikovně zapéct. Stačí je doplnit o další oblíbené suroviny a vydatný oběd či večeři pro armádu máte na světě. Jsou libo brambory, těstoviny či rýže? Vyberte si sami a inspirujte se našimi recepty na zapečené houby.

Smažíme a rychle jíme

Narychlo si z nich můžete připravit třeba smaženici. Kdo by si tuto proteinovou bombu nedal? A bez hub to není ono. Nahlédněte, jaké výborné smaženice si můžete s houbami připravit. 

Samozřejmě za zmínku stojí i lahodné karbanátky. Už jste si je z hub vyzkoušeli udělat? Ochutnejte houbové karbanátky 3x jinak.

Uchováváme

Pro uchování všech živin je optimální zvolit sušení. Pokud ale nemáte možnost, vyzkoušejte je zavařit či zamrazit. Zkuste naše tipy na konzervování hub.