Kulajda s houbami

Kulajda s houbami
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 2

Zařaďte zdravý kopr do své kuchyně, a to v podobě polévky. Kopr obsahuje vitamíny C, A a živiny, jako jsou vápník, fosfor, železo, křemík a další. 

Pochutnejte si a dopřejte svému tělu vitamínovou bombu.

Ingredience

  • ½ šálku hub (nakrájených na plátky – můžete použít i žampiony)
  • 1 čajová lžička česneku (nasekaného)
  • ¼ šálku cibule (nakrájené na plátky)
  • 2 polévkové lžíce kopru
  • 2 čajové lžičky mouky 
  • 1 polévková lžíce soli
  • 2 šálky zeleninového vývaru (můžete použít také pouze čistou vodu)
  • ½ šálku smetany na vaření
  • 1 polévková lžíce másla (můžete nahradit olivovým olejem)
  • ½ čajové lžičky pepře

Postup

  • V hrnci rozehřejte máslo nebo olej a osmahněte na něm nasekaný česnek. Stále míchejte, aby česnek nezhořknul.
  • Přidejte cibuli a smažte, dokud jemně nezhnědne a nezměkne. 
  • Přidejte nakrájené houby a sůl. Vařte, dokud houby nepustí šťávu a nezměknou. Potrvá to asi 4–5 minut. 
  • Po této době zaprašte moukou a vše dobře promíchejte. 
  • Přilijte vývar nebo vodu a následně přisypte kopr. 
  • Vařte ještě několik minut a následně přimíchejte smetanu. Dále už nevařte. 
  • Odstraňte hrnec z tepla a dochuťte pepřem. 
  • Koprovou polévku s houbami podávejte jen tak, nebo s opečeným toustem.
Žampionová polévka se smetanou a čerstvým koprem.
zdroj: aromafoods-simplerecipes.com

Vyzkoušejte také další recept na kulajdu s brambory.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.