Babiččina houbová polévka na kyselo

Babiččina houbová polévka na kyselo
Příprava: 15 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 7

Zelí obsahuje spoustu vitamínů a minerálů, které podporují správnou funkci organismu. Posiluje také imunitní systém a snižuje hladinu cholesterolu. V neposlední řadě pomáhá mírnit záněty a funguje jako prevence proti rakovině.

Připravte si tento zázrak v podobě skvělé polévky.

Ingredience

  • 7 a ¼ šálku zeleninového vývaru
  • 2 cibule (nakrájené na kostičky)
  • 2 šálky mixu hub (nakrájených na plátky)
  • 2 stroužky česneku (pomletého)
  • 4 šálky zelí (pokrájeného)
  • 2 brambory (nakrájené na kostičky)
  • ½ čajové lžičky sušeného tymiánu
  • ½ čajové lžičky kajenského pepře 
  • ½ čajové lžičky černého pepře

Postup

  • ¼ šálku vývaru zahřejte ve velkém hrnci. 
  • Přidejte cibuli, společně s houbami a česnekem a restujte, dokud cibule nezměkne. Potrvá to asi 3 minuty. 
  • Přidejte všechny zbývající přísady a přiveďte k varu. 
  • Vařte, při nejnižší teplotě, po dobu 45 minut. 
  • Místo zelné je možné připravit také kapustovou polévku s houbami, která se vaří stejně, ale je méně kyselá. 
Kapustová polévka s houbami, servírovaná v bílém talíři.
zdroj: dulanotes.com

Chutná vám zelí? Pak si o jeho výhodách přečtěte více a připravte si další recepty z kyselého zelí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.