Tajemství intenzivní chuti těchto sušenek spočívá v kombinaci klasických mandlí a „hořkých mandlí“ nazývaných armelline, ve skutečnosti jde o jádra z meruněk a broskví. V případě potřeby je lze nahradit klasickými mandlemi, ale výsledná chuť bude méně výrazná.
Ingredience
- 200 g loupaných mandlí
 - 140 g cukru krupice
 - 125 g moučkového cukru
 - 50 g bílků
 - 15 g hořkých jader meruněk
 - 3 g jedlé sody
 - potravinářské mandlové aroma
 
Postup
- Oloupané mandle lehce opečte v troubě předehřáté na 200 °C.
 - Poté je nasypte do mixéru spolu s mandlemi, krupicovým a moučkovým cukrem a vše rozmělněte.
 - Směs přesejte přes sítko a pak ji opět vložte do mixéru, abyste ji ještě více rozmixovali najemno.
 - Znovu přesejte přes sítko do velké mísy.
 - Přidejte jedlou sodu, bílky a několik kapek mandlového aroma.
 - Promíchejte stěrkou, aby se ingredience spojily a vznikla homogenní směs.
 - Přikryjte čistou utěrkou a těsto dejte přes noc do lednice.
 - Druhý den vezměte ztuhlé těsto a vytvarujte z něj přibližně 50 kuliček o velikosti vlašského ořechu.
 - Amaretti vložte na plech vyložený pečicím papírem a uprostřed je lehce zploštěte prsty.
 - Pečte v troubě předehřáté na 170° asi 20 minut.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček