Pokud toužíte po ještě zdravější pochoutce, nahraďte klasickou rýži rýží divokou nebo celozrnnou.
Ingredience
- 2 šálky vařené divoké rýže
- 1/2 šálku vody
- 2 bílky
- 1 stroužek česneku
- 1 PL mletých lněných semínek
- 1 PL olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Plech vymažte olivovým olejem.
- Všechny ingredience vložte do kuchyňského robotu a zpracovávejte, dokud nezískáte konzistenci podobnou těstu.
- Vzniklou směs přesuňte na vymazaný plech.
- Pečte po dobu 15 minut, poté rýžovou placku opatrně otočte a pečte dalších přibližně 10 minut.

Další originální možnost, jak využít zbytky rýže, představují sicilské rýžové koule. Načerpejte inspiraci z našich receptů na arancini.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček