Variant, jak tuto lahůdku podávat, je mnoho. V Británii patří k nejoblíbenějším způsobům její servírování společně s domácí hořčičnou omáčkou.
Ingredience
- 4 vejce
 - 400 g mletého masa
 - 1 stroužek česneku
 - majoránka
 - sladká paprika
 - sůl a pepř dle chuti
 
Na obalení
- 150 g hladké mouky
 - 120 g strouhanky
 - 2 rozšlehaná vejce
 - olej na smažení
 
Na hořčičnou omáčku
- 350 g dijonské hořčice
 - 1 PL bílého vinného octa
 - 1 PL medu
 - špetka čerstvě mletého černého pepře
 
Postup
- V míse smíchejte hořčici, bílý vinný ocet, med a černý pepř a dejte stranou.
 - Uvařte vejce natvrdo, dejte je zchladnout do studené vody a následně je oloupejte.
 - Mleté maso ochuťte dle vašich preferencí kořením a bylinkami.
 - Promíchejte a následně vzniklou masovou směsí obalte uvařená vejce.
 - Na závěr pštrosí vejce obalte v trojobalu a usmažte v pánvi s olejem dozlatova.
 

Takto připravená skotská vejce podávejte s hořčičnou omáčkou a čerstvým pečivem.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček