Pštrosí vejce získala svůj originální název díky své velikosti a vzhledu připomínajícím obří vejce pštrosa.
Ingredience
- 400 g mletého masa
 - 4 vejce
 - 1/2 šálku strouhanky
 - 1 vejce
 - sušený mletý česnek
 - čerstvá petrželka
 - sůl a pepř dle chuti
 
Postup
- Předehřejte si troubu na 200 °C.
 - Uvařte vejce natvrdo a po zchladnutí je oloupejte.
 - Mleté maso ochuťte česnekem, solí a pepřem.
 - Každé uvařené vejce uzavřete do masové směsi a vytvořte pštrosí vejce.
 - Následně všechna vejce namočte v rozšlehaném vejci a poté obalte ve strouhance s nasekanou petrželkou.
 - Vložte do pekáčku a pečte přibližně 25 až 30 minut.
 - Během pečení skotská vejce pravidelně přelévejte vypečenou šťávou a v případě potřeby podlévejte vodou.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček