Klasicky se tento pokrm připravuje ze směsi hovězího a vepřového masa, pokud ale dáváte přednost lehčím pokrmům, můžete použít i maso kuřecí nebo krůtí.
Ingredience
- 4 vejce
- 400 g kuřecího mletého masa
- 2 PL nasekaného kopru
- 2 PL nasekané petrželky
- 2 PL kečupu
- 2 čajové lžičky dijonské hořčice
- sůl a pepř dle chuti
- 1 šálek strouhanky
- 1/2 šálku nastrouhaného parmezánu
- 1/2 šálku hladké mouky
- 2 rozšlehaná vejce
- olej na smažení
Postup
- Předehřejte si troubu na 200 °C.
- Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte v ledové vodě a oloupejte.
- Ve velké míse smíchejte mleté kuřecí maso, kopr, petrželku, kečup, dijonskou hořčici, čtvrt šálku strouhanky, sůl a pepř.
- Vzniklou směs důkladně promíchejte a rozdělte na čtyři rovnoměrné porce.
- Zbylou strouhanku a parmazán smíchejte v jiné misce míse.
- Následně vejce uzavřete do směsi mletého masa.
- Pštrosí vejce obalte mouce, rozšlehaném vejci a směsi strouhanky a parmazánu.
- Obalená vejce odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Před vložením do trouby potřete ze všech stran olivovým olejem.
- Pečte přibližně 25 až 30 minut.


 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček