Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 20 dkg vařeného masa (hovězí, drůbeží..)
 
- 1 větší salátová okurka
 
- 1 cibule
 
- 2 lžíce sekané pažitky nebo cibulové natě
 
- 2 lžíce sekané petrželky
 
- 2 lžíce jemně sekaného kopru
 
- 3 natvrdo vařená vejce
 
- 10 dkg majonézy
 
- sůl.
 
 
Postup receptu
- Omyté okurky nakrájíme na kostky, cibuli, pažitku nebo cibulovou nať a koprovou nať nadrobno usekáme
 
- Tyto ingredience osolíme, promícháme a necháme odležet v chladnu
 
- Pak k nim přidáme na kostičky rozkrájená vařená vejce a nadrobno nakrájené maso, vše dobře promícháme, spojíme s majonézou, dochutíme solí a pepřem
 
- Při podávání sypeme sekanými natěmi a cibulí
 
- Příloha: pečivo