Příprava: 30 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 4 
 
Ingredience
- 1 kg rybízu
 
- 90 dkg
 
- 1 kg krystalového cukru
 
- 1 balíček Gelfixu
 
 
Postup receptu
- Rybíz opláchneme, necháme odkapat a otrháme ze stopek
 
- Kuličky rybízu vložíme do hrnce a přidáme Gelfix promíchaný se 4 lžícemi cukru
 
- Uvedeme do varu a krátce povaříme
 
- Často mícháme, během varu mícháme stále
 
- Pak přidáme cukr, znovu uvedeme do varu a 1 minutu povaříme
 
- Pokud se vytvoří hodně pěny, tak ji odebíráme
 
- Hotový džem plníme do horkou vodou vypláchnutých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru
 
- Obrácené skleničky necháme vychladnout