Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4 
Ingredience
- 3/4 kg mletého vepřového masa (může být i směs)
 
- 1 vejce
 
- 1 žemle namočená v mléce
 
- dvě lžíce krupičky (krupice hrubá)
 
- sůl
 
- pepř
 
- lžička zázvoru
 
- špetka tymiánu
 
- cibule
 
Na omáčku:
- 1/4 l mléka nebo smetany
 
- 2 trojúhelníčky jakéhokoliv taveného sýra
 
- 1 lžíce pomazánkového másla
 
- 2 lžíce hořčice
 
- lžička mleté sladké papriky
 
- lžička pálivé papriky
 
- kari
 
- najemno nasekaný libeček
 
- lžička podravky
 
- cibule nakrájená na kostičky
 
 
Postup receptu
- Do masové směsi zapracujeme všechny ingredience, cibuli nastrouháme
 
- Ze směsi tvoříme hranolky rukama namočenýma ve studené vodě a klademe do mírně vymazaného pekáče
 
- Všechny přísady na omáčku, kromě cibule, dáme do vyšší nádoby a ručním mixérem rozmixujeme
 
- Nalijeme na připravené maso v pekáči, posypeme nakrájenou cibulí a dáme péci do trouby
 
- Pečeme cca 1,5 hodiny přikryté víkem
 
- Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem