Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4 
Ingredience
- 8 slabších plátků filé
 
- sůl
 
- kari koření
 
- 2 jablka
 
- citronová šťáva
 
- 2 lžíce másla
 
- 8 plátků sýra
 
 
Postup receptu
- Zapékací misku vymažeme máslem
 
- Rybí filé po obou stranách osolíme, poklademe kolečky oloupaných jablek bez jádřinců, pokapeme citronovou šťávou a poprášíme kari kořením
 
- Povrch pokryjeme plátkovým sýrem
 
- Vložíme do vymazané misky a pečeme 20–30 minut, až je sýr na povrchu dozlatova upečený
 
- Příloha: brambory, bramborová kaše
 
- Obměny: první je s kečupem – kečup použijeme na potření každé porce filé, než na ně dáme jablko a kari můžeme vynechat
 
- Obměny: druhá je s křenem – očištěný nastrouhaný křen použijeme na potření filé i jablka, kari můžeme také vynechat