Víte, že krkovice je jedním z nejčastěji konzumovaných druhů masa?
Jde o sval mírně prorostlý tukem – proto je tak krásně šťavnatá.
Hodí se k pečení, grilování i uzení.
Objevte ty nejlepší recepty s vepřovou krkovicí v hlavní roli.
Naše recepty
Tipy šéfkuchařů, jak nejlépe připravit krkovičku
- Maso je lepší kupovat vcelku a nakrájet si ho teprve doma.
- Ideální plátek krkovice by měl být vysoký přibližně 2 cm.
- Začít včas se vyplatí! Čím více času stráví maso v marinádě, tím bude chutnější. Naložte ho přes noc, nebo alespoň na 4 hodiny.
- To samé platí o pečení. Pomalu pečená krkovice je prostoupena chutí a maso se doslova rozplývá na jazyku.
- Při smažení a grilování se maso naopak musí rychle zatáhnout. Ideální teplotu poznáte, tak že udržíte ruku 10 cm nad rozpálenou pánví nebo grilem jen 2-3 vteřiny.
- Žádné spečené zbytky! Před grilováním zkontrolujte a očistěte rošt.
- Stejně jako u jiného masa i u krkovičky platí, že po upečení nebo po grilování je nejlepší nechat maso ještě chvíli odpočinout např. pod alobalem, pokličkou nebo talířem.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček