Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4 
Ingredience
- 25 dkg hladké mouky
 
- 1,5 dkg droždí
 
- 1 lžička cukru
 
- 2 lžíce oleje
 
- 1,5 dl vody
 
- 1/2 lžičky soli.
 
Náplň
- 50 dkg pórku
 
- 2 lžíce rostlinného másla
 
- 1/4 l zakysané smetany
 
- 3 lžíce hladké mouky
 
- 1 vejce
 
- 10 dkg slaniny
 
- sůl.
 
 
Postup receptu
- Do mísy prosijeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zasypeme jej lžičkou cukru a zalijeme trochou teplé vody
 
- Necháme vzejít kvásek, pak přidáme olej, sůl a zbytek vody teplé vody a vypracujeme těsto
 
- Necháme je v teple vykynout a mezitím připravíme náplň
 
- Pórek nakrájíme nadrobno a podusíme na másle
 
- Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme vejce a sůl a na kostičky nakrájenou slaninu
 
- Směs vmícháme k vychladlému pórku
 
- Vykynuté těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy (nebo na menší plech), potřeme pórkovou náplní a upečeme dorůžova
 
- Podáváme teplé
 
- Obměna: Kynuté těsto můžeme nahradit listovým