Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 6 
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6 
Ingredience
- 4-5 větších uvařených brambor
 
- 3 a 1/3 hrnku hladké mouky
 
- 1 kostka droždí
 
- 1/2 lžičky cukru
 
- 1 a1/4 hrnku vlažného mléka
 
- sůl a suroviny na náplň podle chuti.
 
 
Postup receptu
- Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme
 
- Přidáme k nim mouku, uprostřed uděláme jamku a rozdrobíme do ní droždí
 
- K droždí přidáme cukr, 2 lžíce vlažného mléka, promícháme a necháme 10 minut odležet, až droždí vzejde
 
- Pak přidáme trochu soli, mléko podle potřeby a vypracujeme hladké těsto
 
- Necháme ho chvíli vykynout, ještě jednou promísíme a rozdělíme na poloviny
 
- Těsto vyválíme a vložíme na dva vymazané plechy
 
- Na těsta rozložíme náplň ( kečup, rajčata, papriky, feferonky apod
 
- ), posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme olejem
 
- Zapékáme 30 minut
 
- Upečenou pizzu vyjmeme, poklademe plátky šunky a podáváme