Příprava: 10 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4 
Ingredience
- 4 klobásy
 
- 1 menší hlávka zelí
 
- 2–3 jablka
 
- 1 menší celer
 
- 1 mrkev
 
- 1 cibule
 
- sůl
 
- drcený kmín
 
- ocet
 
- vývar z masoxu
 
- olej a hořčice na potření
 
- 3–4 lžíce tuku na pekáč
 
 
Postup receptu
- Zelí nakrájíme na nudličky a promícháme s pokrájenou cibulí, celerem, mrkví a jablky
 
- Rozložíme do tukem vymazaného pekáče, osolíme, posypeme kmínem, dochutíme octem a zalijeme dostatečným množstvím vývaru
 
- V dobře vyhřáté troubě dusíme téměř doměkka
 
- Povrch klobás propíchneme vidličkou a po obou stranách do nich uděláme zářezy
 
- Pak je lehce potřeme olejem promíchaným s hořčicí a rozložíme na zelí a ještě krátce zapečeme
 
- Příloha: opékané brambory