Bazalka, rozmarýn, tymián či saturejka.
V kuchyni používáme velké množství nejrůznějších bylinek.
Bylinky lze používat nejen k dochucení pokrmů, ale také jako základ jídla, například polévky.
Inspirujte se našimi recepty na kopřivovou polévku!
Skvěle chutná a dodá vám i řadu zdraví prospěšných látek.
Naše recepty
Proč zařadit kopřivu do svého jídelníčku?
Na kopřivu má většina z nás nepříliš příjemné vzpomínky z dětství, kdy nám setkání s ní téměř vždy způsobilo typické popálení, svědění a vyrážku. Kopřiva se ale již několik staletí využívá také v léčitelství, kosmetice i kuchyni. Našemu organismu totiž přináší řadu pozitivních účinků. Ty jsou nejvýraznější především u čerstvých mladých rostlin.
Z hlediska vitamínů je kopřiva bohatá především na vitamíny C, A a K, dále obsahuje i řadu minerálů, jako je železo, fosfor, hořčík, křemík a vápník. Z hlediska léčivých účinků je známé použití této byliny při chudokrevnosti či problémech s klouby. V neposlední řadě má příznivý vliv rovněž na detoxikaci krve a celého organismu.
Kopřivu lze použít nejen na polévku
Kromě rozmanitých polévek lze z kopřiv připravovat i další pokrmy. Nejen na Velikonoce je můžete přidávat do nádivky, zpestřit jimi můžete rovněž nejrůznější saláty či pomazánky. Z hlediska nápojů si z kopřiv můžete připravit velmi chutný čaj. Nejrůznější výzkumy navíc prokazují, že jeho pravidelné pití je pro náš organismus velmi prospěšné.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček