Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kuře
 
- sůl
 
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
 
- 3 lžíce oleje
 
- 1,5 dl drůbežího vývaru.
 
- 3 dkg hladké mouky
 
- 3 dl smetany
 
- 1 lžíce citronové šťávy
 
- 1 lžíce másla
 
- 10 dkg mandlí.
 
 
Postup receptu
- Kuře rozporcujeme, osolíme, potřeme zázvorem, pokapeme olejem a přikryté necháme v chladu odležet
 
- Po 4 hodinách kousky kuřete opečeme na horkém oleji, podlijeme vývarem a dusíme doměkka
 
- Maso vyjmeme a dáme stranou
 
- Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, povaříme, zjemníme smetanou, ochutíme citronovou šťávou, přidáme máslo a 15 minut povaříme
 
- Do hotové omáčky vložíme odložené porce masa, prohřejeme a podáváme s praženými mandlemi (nemusí být) a houskovými knedlíky