Příprava: 15 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4 
Ingredience
- 4 plátky rybího filé
 
- 1 stroužek česneku
 
- 16 menších žampionů
 
- 1-2 chilli papričky
 
- 1 lžíce oleje (může být olivový)
 
- špetka cukru
 
- lžička citrónové šťávy
 
- 2 vejce
 
- hladká mouka
 
- strouhanka na obalení
 
 
Postup receptu
- Plátky filé rozmrazíme a osušíme
 
- Žampiony oloupeme a rybu nakrájíme na stejně velké kousky
 
- Česnek oloupeme a nastrouháme
 
- Chilli papriky omyjeme,odstraníme zrníčka a nakrájíme najemno
 
- V misce smícháme česnek,papričky,olej,cukr a citrónovou sťávu
 
- Tím potřeme kousky filé a žampiony a necháme přibližně 20 minut odpočinout
 
- Připravíme si špejle a střídavě napichujeme žampiony a rybu
 
- Poté obalujeme v mouce,vejcích a strouhance
 
- Smažíme na pánvi s dostatečným množstvím oleje asi 5 minut z každé strany