Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 6 
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4 
Ingredience
- 400 g hrachu
 
- 40 g sádla nebo oleje na jišku
 
- sůl
 
- pepř
 
- 20 g mouky
 
- 1 1/4 dl mléka
 
- trocha slaniny
 
- 1 cibule a na dochucení majoránka a 2 stroužky česneku.
 
 
Postup receptu
- Luštěniny přebereme a namočíme je přes noc do studené vody
 
- Žlutý loupaný hrách se nemusí namáčet dobře a rychle se vaří
 
- Až se nám hrách uvaří, tak ho umeleme na strojku nebo ho dáme do mixéru a pokud nemáme ani jedno, takk se prolisuje přes síto
 
- Potom se kaše zahustí ještě jíškou, rozředěnou mlékem
 
- Nakonec s ekaše omastí a posype se osmahlou cibulkou do zlatova a pokrm je hotový
 
- Podává se k tomuto pokrmu opečená uzenina a chléb