Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4 
Ingredience
- 8 ks bílého pečiva (housky nebo rohlíky)
 
- 5 vajec
 
- mléko dle potřeby
 
- 20 dkg vařeného uzeného masa
 
- 1 cibule
 
- 3 stroužky česneku
 
- olej
 
- pažitka
 
- muškátový květ
 
- pepř
 
- sůl.
 
 
Postup receptu
- Pečivo nakrájíme na plátky nebo kostičky a necháme je provlhnout rozmočit v mléce rozmíchaném s vejci
 
- Mezitím na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a na ní na kostičky nakrájené uzené maso nebo salám
 
- Opečené maso přidáme do rozmočeného a rozmělněného pečiva, dochutíme prolisovaným česnekem, muškátovým květem, pepřem a solí a vmícháme hodně nasekané pažitky
 
- Promícháme a vložíme do vymazaného pekáčku a upečeme dočervena