Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 6 
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6 
Ingredience
- 6 kuřecích nebo vepřévých řízků
 
- sůl
 
- pepř
 
- 50 g oleje
 
- 2 stroužky česneku
 
- 10 g kečupu
 
- 1 dl vína
 
- 1 lžíce sekané bazalky
 
- 100 g smetany
 
 
Postup receptu
- Řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji po obou stranách opečeme
 
- Řízečky vyjmeme, do výpeku přidáme prolisovaný česnek a kečup, trochu zarestujeme, zalijeme vínem, přidáme nasekanou bazalku, krátce podusíme, zalijeme smetanou a dochutí jak kdo má rád
 
- Může se k tomu dát jako příloha rýže, brambory různě upravené