Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4 
Ingredience
- 2 pstruhy
 
- sůl
 
- 70 g másla
 
- 1 větší cibule
 
- 30 g hladké mouky
 
- troška cukru
 
- 0,25 l červeného vína
 
- 0,25 l vody
 
- sůl
 
- pepř
 
- řebíček
 
- 1 citrón
 
 
Postup receptu
- Rozpálíme pánev s máslem a jemně nakrájenou cibuli osmahneme
 
- Kousky pstruha okořeníme a dusíme asi 15 minut, podléváme vínem
 
- Kousky pstruha pak dáme bokem a ze zbylého másla a mouky usmažíme jíšku do zlatova, rozvaříme jí šťávou z ryby
 
- Omáčku ještě povaříme a pak jí poléváme kousky pstruha na talíři
 
- Takto můžete připravit i kapra či candáta