Tato lahodná roláda z vepřového masa je plněná restovanými žampiony a cibulí a pečená do naprosté dokonalosti. Úžasná rodinná večeře!
Co budete potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g žampionů nakrájených na kostičky
- 1 střední cibule nakrájená na kostičky
- 1,5 kg vepřového masa bez kosti (použijte vepřovou panenku nebo pečeni)
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička italského koření
Postup
- V malé misce smíchejte sůl, černý pepř a italské koření.
- Odložte stranou.
- Očistěte a nakrájejte žampiony a cibuli.
- Předehřejte pánev s olivovým olejem.
- Přidejte na kostičky nakrájené žampiony a orestujte je dozlatova.
- Dále přidejte cibuli a restujte do změknutí.
- Vepřové maso podélně rozřízněte (neprořízněte až na druhý konec) a otevřete ho jako knihu.
- Paličkou na maso ho rozklepejte, aby mělo všude stejnou tloušťku.
- Okořeňte třetinou koření.
- Maso potřete směsí restovaných žampionů a cibule.
- Pěkně maso srolujte a roládu utěsněte párátkem nebo kuchyňským provázkem namočeným ve vodě.
- Dochuťte zbylým kořením.
- Předehřejte pánev na velmi vysokém plameni.
- Opečte každou stranu rolády a případně ještě okořeňte.
- Roládu pečte asi 30 minut při 190 °C.
- Užijte si to!

A co takové recepty na vepřové se smetanou? Smetana vepřové maso krásně zjemní a dodá mu lahodnou chuť. S trochou dalších ingrediencí pak vykouzlíte výborný oběd, který se hodí jak ve všední, tak ve svátečnější den.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček