Duhový dort s ovocem

Duhový dort s ovocem

Tento krásný ovocný dort se skládá z několik barevných vrstev, které jsou prokládány dokonalým šlehačkovým krémem a čerstvým ovocem. Zamilují se do něj nejenom děti, ale i dospělí!

Co budete potřebovat

  • 10 vajec
  • 2 šálky cukru
  • 1 a 3/4 šálku hladké mouky
  • potravinářské barvivo
  • 3 šálky smetany ke šlehání
  • 280 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 230 sýru Philadelphia pokojové teploty
  • změkčený při pokojové teplotě
  • čerstvé kiwi a bobulovité ovoce na ozdobení

Postup

  • Vejce šlehejte spolu s cukrem, dokud směs nezdvojnásobí objem.
  • Pomocí stěrky vmíchejte po třetinách mouku a dávejte velký pozor, abyste těsto nepřemíchali.
  • Dále rozdělte těsto na pět stejných částí pro pět samostatných vrstev dortu.
  • Do každé vrstvy přidejte jiné potravinářské barvivo a zlehka ho přeložte, abyste nenarušili nadýchanost těsta.
  • Každý korpus pečte v 23 cm dortové formě při 175 ° C po dobu 15 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
  • Sýr Philadelphia vyšlehejte se slazeným kondenzovaným mlékem do hladka.
  • Poté přidejte studenou smetanu ke šlehání a šlehejte na vysokou rychlost, dokud směs nezvětší objem 3x.
  • Na ozdobný talíř položte jeden dortový korpus.
  • Potřete trochou krému a poklaďte vrstvou ovoce.
  • Opakujte, dokud nespotřebujete všechny korpusy.
  • Vnější stranu dortu potřete zbylý krémem.
  • Vršek ozdobte čerstvým ovocem.
  • Nakrájejte a užijte si to!
Dort s čerstvým ovocem na talíři.
www.momsdish.com

Podívejte se i na našich 7 nejlepších receptů na dorty s punčem na americký způsob. Jsou neodolatelné!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.