Dekadentní nepečený cheesecake s borůvkami a smetanovým sýrem se snadno připravuje a přitom je tak úžasně bohatý a krémový. Je to skvělý dezert na speciální příležitosti!
Co budete potřebovat
Na základ:
- 6 kupovaných borůvkových muffinů
 - 1/3 šálku másla
 
Na náplň:
- 1,5 kg sýra Philadelphia pokojové teploty
 - 1/2 šálku smetany na vaření
 - 1 šálek smetany ke šlehání
 - 3 šálky moučkového cukru
 - 2 lžíce krystalového cukru
 - 2 lžíce vanilky
 - 500 g čerstvých borůvek plus navíc na ozdobu
 - gelové modré potravinářské barvivo (volitelně)
 - gelové fialové potravinářské barvivo (volitelně)
 
Postup
- Dno dortové pružinové formy vyložte pečicím papírem.
 - Rozpusťte 1/3 šálku másla v mikrovlnné troubě a dejte stranou.
 - Do velké mísy rozdrobte borůvkové muffiny na strouhanku.
 - Rozdrobené muffiny přelijte máslem a prsty důkladně promíchejte.
 - Muffinovou drobenku natlačte na dno formy prsty nebo špachtlí. Trošku drobenky si schovejte na posypání.
 - Dejte do mrazáku.
 - Do mixovací nádoby stolního mixéru vložte změkčený sýr a míchejte ho při nízké rychlosti, dokud nebude hladký a krémový.
 - Oškrábejte stěny mixovací nádoby.
 - Přidejte smetanu na vaření ve třech samostatných přídavcích, mezi každým přídavkem promíchejte.
 - Přidejte smetanu ke šlehání ve třech samostatných přídavcích a mezi každým přídavkem promíchejte.
 - Vypněte mixér.
 - Přidejte vanilku a krystalový cukr a dobře promíchejte.
 - Poté přidejte moučkový cukr asi po 1/3 šálku najednou a mezi každým přídavkem promíchejte.
 - Oškrábejte stěny mísy a znovu míchejte, dokud není směs hladká a krémová.
 - Polovinu směsi nalijte do jiné misky a dejte do lednice.
 - 500 g borůvek opláchněte a proberte, abyste odstranili všechny stonky.
 - Poté do mixovací nádoby vložte borůvky a rozmixujte.
 - Pokud používáte potravinářské barvivo, přidejte 1/2 lžičky modrého barviva a promíchejte.
 - Přidejte 1/2 lžičky fialového barviva a promíchejte.
 - Barva by měla připomínat modrou barvu na fotografii viz níže.
 - Pokud chcete, aby byl jasnější, přidejte více barviva, dokud nezískáte barvu, která se vám líbí.
 - Směs nalijte do formy, uhlaďte a vložte zpět do mrazáku na 2 hodiny.
 - Když je modrá vrstva ztuhlá, vyjměte misku s bílým krémem z lednice a nalijte ji do formy na modrou vrstvu.
 - Rovnoměrně rozetřete a dort vložte zpět do mrazničky na alespoň 4 hodiny, nebo přes noc.
 - Když jste připraveni servírovat, odstraňte vnější část pružinové formy.
 - Dort ozdobte drobenkou, borůvkovou omáčkou nebo čerstvými borůvkami.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček