Kombinace batátů, baby špenátu, bazalkového pesta a fety je naprosto luxusní. Když ji použijete jako náplň do rolády, vytvoříte lahodný pokrm, který si zamiluje celá vaše rodina.
Co budete potřebovat
- 40 g másla
- 35 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 30 g najemno nastrouhaného parmazánu
- 3 vejce, oddělená na žloutky a bílky
K podávání
- čerstvé bylinky
- strouhaný parmazán
Na náplň:
- 500 g batátů, oloupaných a nakrájených
- 60 ml smetany na vaření
- pepř
- 150 g čerstvého baby špenátu
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 150 g fety, rozdrobené
- 30 g najemno nastrouhaného parmazánu
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Vymažte tukem a vyložte pečícím papírem mělký plech na pečení o rozměrech 28 x 32 cm.
- V malé pánvi na mírném středním ohni rozpusťte máslo, přidejte mouku a mícháme 1 minutu.
- Odstraňte z tepla.
- Postupně zašlehejte mléko.
- Vraťte na oheň a za stálého šlehání vařte, dokud směs nezhoustne.
- Sundejte z plotny.
- Vmíchejte polovinu parmazánu a žloutky.
- Přeneste směs do velké mísy.
- Nechte 5 minut vychladnout.
- Ve velké čisté míse šlehejte bílky, dokud se nevytvoří pevné vrcholy.
- Třetinu vyšlehaných bílků vmíchejte do žloutkové směsi a poté v dalších 2 dávkách vmíchejte zbývající bílky.
- Směs nalijte na připravený plech a opatrně rozetřete ke krajům.
- Pečte 10-15 minut nebo dozlatova.
- Vařte batáty v osolené vroucí vodě 8–10 minut nebo do měkka.
- Sceďte a rozmačkejte je spolu se smetanou a pepřem.
- Dobře osolte a dejte stranou.
- Špenát dejte do velké žáruvzdorné mísy a zalijte vroucí vodou.
- Odstavte na 30 sekund nebo do zvadnutí.
- Sceďte a opláchněte pod tekoucí studenou vodou.
- Vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.
- Špenát nasekejte nahrubo a dejte do mísy spolu s pestem a fetou a promíchejte.
- Položte čistou utěrku na pracovní plochu.
- Na utěrku položte velký plát pečícího papíru.
- Posypte zbylým parmazánem.
- Upečené těsto překlopte na vyloženou utěrku a sundejte pečící papír, na kterém jste ji pekli.
- Začněte od nejkratší strany, která je vám nejblíže, a pomocí utěrky a pečícího papířu opatrně srolujte roládu.
- Nechte takto 3-4 minuty.
- Opatrně rozviňte a nechte3-5 minut mírně vychladnout.
- Na roládu rovnoměrně rozetřeme batátovou směs a poklaďte špenátovou směsí.
- Roládu srolujte tentokrát bez papíru.
- Podávejte posypané čerstvými bylinkami a hoblinkami parmazánu.

Máme pro vás i další recepty na krůtí roládu, které si zamilujete! Máme pro vás variantu se sušenými rajčaty nebo třeba žampiony.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček