Tyhle borůvkové muffiny s jogurtem jsou vážně nejlepší! Jsou tak vlhké a jemné, máslové a jsou plné borůvek. Klíčem k nejlepším muffinům je použití jogurtu, citronové kůry a nešetřit borůvkami. Tento recept je tak jednoduchý, potřebujete pouze 1 mísu, metlu a žádný mixér. Pokud hledáte další dokonalé recepty s s borůvkami, už nehledejte – tyto jsou naše oblíbené!
Co budeme potřebovat
- 2 velká vejce
 - 240 g jogurtu
 - 115 g rozpuštěného másla
 - 200 g krystalového cukru
 - kůra nastrouhaná z 1 citronu
 - 1 lžička vanilkového extraktu
 - 2 lžičky prášku do pečiva
 - 1/4 lžičky jedlé sody
 - 1/4 lžičky jemné mořské soli
 - 300 g hladké mouky
 - 300 g borůvek
 - 2 1/2 lžíce hnědého cukru na posypání
 
Postup
- Předehřejte troubu na 190°C.
 - Borůvky omyjeme, osušíme papírovými utěrkami a dáme stranou.
 - Připravte si formu na muffiny a vyložte ji 12 košíčky.
 - Do velké mísy přidejte vejce, jogurt, máslo, cukr, citronovou kůru, vanilku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Šlehejte, dokud se dobře nespojí.
 - Přidejte mouku.
 - Přidejte borůvky (několik borůvek si ponechte jako ozdobu).
 - Těsto rovnoměrně rozdělte mezi 12 košíčků na muffiny.
 - Na těsto dáme odložené borůvky, lehce je zatlačíme do těsta. Posypte hnědým cukrem.
 - Pečte asi 25 minut, dokud špejle nevyjde čistá.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček