Tuto pečenou panenku si jednoduše zvládnete připravit i během rušného pracovního týdne a navíc si na ní skvěle pochutnáte! Náplň ze špenátu, smetanového sýra a žampionů jí dodává jedinečnou chuť, kterou si zamilujete.
Co budete potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
 - 200 g žampionů, nahrubo nakrájených
 - 6 – 8 šálků nakrájeného čerstvého špenátu
 - 3 stroužky česneku
 - ½ lžičky tymiánu
 - ½ lžíce sójové omáčky
 - ⅓ šálku smetanového sýra
 - ½ šálku Panko strouhanky
 - 1 vepřová panenka o hmotnosti cca 700 g
 - 1 lžíce dijonské hořčice
 - sůl a pepř
 
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C.
 - Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje.
 - Přidejte žampiony, sójovou omáčku a česnek a restujte asi 5 minut do změknutí (žampiony nevařte úplně dosucha, šťáva pomáhá udržet libové vepřové maso vlhké).
 - Přidejte nakrájený špenát a vařte do zvadnutí.
 - Odstraňte z ohně a přidejte smetanový sýr, panko strouhanku a tymián a promíchejte.
 - Náplň dejte do lednice a nechte úplně vychladnout.
 - Vepřovou panenku rozřízněte podélně napůl (ale ne nadoraz) a otevřete ji jako knihu.
 - Naklepejte vepřové maso tak, aby bylo rovnoměrné (asi 1 cm) tlusté.
 - Povrch vepřového masa potřete vychladlou náplní, srolujte a zajistěte párátky.
 - Smíchejte dijonskou hořčici s 1 lžící olivového oleje a potřete panenku.
 - Dochuťte solí a pepřem.
 - Pečte asi 25-30 minut, dokud teplota nedosáhne 57 °C.
 - Grilujte dalších 5 minut nebo dokud panenka nezhnědne a vnitřní teplota není 63 °C.
 - Před krájením nechte 5 minut odpočinout.
 - Nechte si chutnat!
 

Pokud jste milovníci hub, určitě oceníte i naše chutné recepty na žampiony plněné sýrem 5x jinak. Lepší už být nemůžou!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček