Lehce nasládlá našlehaná citronová pěna z mascarpone v kombinaci s nakyslým jahodovým pyré vytváří dokonalý krémový a dekadentní letní dezert. To prostě musíte vyzkoušet!
Co budete potřebovat
Na jahodové pyré:
- 2 šálky jahod, oloupaných a nakrájených
 - 3 lžíce krystalového cukru
 - kůra z 1 citronu
 
Na pěnu:
- 170 g mascarpone
 - 1 a ½ lžíce krystalového cukru
 - ½ šálku smetany ke šlehání
 - ½ lžičky vanilkového extraktu
 - špetka soli
 - 1 lžíce citronové šťávy
 - volitelně na ozdobení: nakrájené jahody, čerstvá citronová kůra
 
Postup
- Ve středním hrnci zahřívejte na středním plameni jahody, cukr a citron po dobu 10 minut.
 - Jahody by měly být zredukovány na šťavnatou, bublinkovou ,,marmeládu“.
 - Rozmixujte ponorným mixérem na hladší směs.
 - Nemusí být dokonale hladká – ale pokud ji chcete hladší, stačí ji protlačit přes jemné síto, abyste odstranili semínka.
 - Dejte do lednice chladit, zatímco budete připravovat pěnu.
 - Ve střední misce smíchejte mascarpone a 1 lžíci cukru a pomocí ručního nebo stolního mixéru šlehejte na vysokou rychlost, dokud se nespojí.
 - V další misce smíchejte smetanu ke šlehání, 1/2 lžíce cukru, vanilku a sůl a pomocí ručního mixéru šlehejte na vysokou rychlost, dokud se nevytvoří měkké vrcholy.
 - Smetanovou směs spolu s citronovou šťávou vmíchejte do směsi mascarpone.
 - Lžící nandejte směs do cukrářského sáčku.
 - Připravte si dvě sklenice a začněte sestavovat dezert.
 - Do každé sklenice nandejte jahodového pyré, pak vrstvu pěny a opakujte ještě dvakrát, dokud nespotřebujete všechny ingredience.
 - Posypte na kostičky nakrájenými jahodami a/nebo čerstvou citronovou kůrou a podávejte.
 - Užijte si to!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček