Tyto luxusní nepečené řezy z mascarpone si zamilujete! Korpus z BeBe sušenek, lehoučký krém s nádechem máty a macerované jahody dohromady tvoří výtečný dezert, který prostě musíte ochutnat.
Co budete potřebovat
Na korpus:
- 140 g BeBe sušenek, drcených
 - 50 g třtinového cukru
 - 6 lžic másla, rozpuštěného
 - 1 lžička vanilkového extraktu
 
Na krém:
- 120 ml smetany ke šlehání
 - 230 g mascarpone
 - 30 g moučkového cukru
 - ¾ lžičky mátového extraktu
 - ½ lžičky vanilkové pasty
 
Na topping:
- 450 g čerstvých jahod nakrájených na plátky
 - 2 lžíce krystalového cukru
 - 3-4 snítky čerstvé máty, nakrájené na malé kousky
 
Postup
- Rozdrťte sušenky v kuchyňském robotu nebo v sáčku se zipem pomocí válečku.
 - Ve střední misce smíchejte rozdrobené sušenky a třtinový cukr a promíchejte.
 - Poté přidejte rozpuštěné máslo a vanilku a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
 - Pevně směs zatlačte na dno plechu 20 x 20 cm vyloženého pečícím papírem.
 - Dejte do lednice, zatímco budete připravovat náplň.
 - Ručním mixérem nebo stolním mixérem s nástavcem na šlehání šlehejte smetanu ke šlehání do tuha, asi 2-3 minuty.
 - Dejte stranou.
 - V jiné misce šlehejte mascarpone, moučkový cukr, mátový extrakt a vanilkovou pastu na středním stupni, dokud se vše dobře nespojí, asi 1-2 minuty.
 - Poté pomocí stěrky vmíchejte šlehačku.
 - Směs rozetřete na připravený vychladlý korpus.
 - Nechte v chladu, dokud nebudete připraveni k podávání {ideálně chlaďte 2 hodiny před podáváním}.
 - Nakrájené jahody dejte do mísy a posypte krystalovým cukrem a čerstvou mátou.
 - Promíchejte a nechte uležet a macerovat asi 30 minut.
 - Zvedněte cheesecake z plechu pomocí pečícího papíru.
 - Nakrájejte na řezy a poté na ně navrstvěte nakrájené jahody (nezapomeňte scedit veškerou nahromaděnou šťávu z jahod).
 - Nechte si chutnat!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček