Pokud máte chuť na obzvlášť vláčný moučník, tento recept je to pravé pro vás! Vynikající těsto z mrkve a cukety v kombinaci s polevou z bílé čokolády vytváří delikátní dezert, který si zamiluje celá vaše rodina.
Co budete potřebovat
Na bábovku:
- 2 vejce
 - 60 g másla, změkčeného
 - 40 ml olivového oleje
 - 150 g třtinového cukru
 - 50 g špaldové mouky
 - 150 g hladké mouky
 - 150 bílého jogurtu
 - 1 střední cuketa, nastrouhaná
 - 1 střední mrkev, nastrouhaná
 - 2 lžičky vanilkového extraktu
 - 1 lžička jedlé sody
 
Na polevu:
- 100 g bílé čokolády
 - 2 lžíce vody
 
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a 20 cm formu na bábovku dobře vymažte tukem a vysypte moukou.
 - Ve střední misce smíchejte oba druhy mouky s jedlou sodou.
 - Ve velké míse vyšlehejte máslo a cukr elektrickým mixérem.
 - Přidejte vejce a vanilkový extrakt a vyšlehejte do hladka.
 - Seškrábněte i veškerou směs přilepenou na stěnách mísy a promíchejte.
 - Přidejte jogurt a olej a krátce prošlehejte.
 - Vypněte mixér a přidejte nastrouhanou zeleninu.
 - Jemně promíchejte gumovou stěrkou.
 - Na závěr vmíchejte suché ingredience.
 - Těsto přendejte do připravené formy.
 - Pečte asi 35–40 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do bábovky nevyjde čisté.
 - Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
 - Před vyjmutím bábovky z formy jemně přejeďte nožem na máslo po okrajích.
 - Těsně před podáváním nalijte navrch polevu.
 - Tu si připravíte tak, že čokoládu rozpustíte s vodou ve vodní lázni.
 - Užijte si to!
 

Máme pro vás i další výborné recepty na buchty s cuketou. Mlsejte zdravě!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček