Tyto nadýchané lívance s jablky jsou plné kyselých a sladkých jablek pro dokonalou snídani. Jak si ještě více zpříjemnit ráno? Připravte si k tomu ještě sladkou z ovesných vloček!
Co budeme potřebovat
- 300 g hladké mouky
 - 2 lžičky sody
 - 2 vejce
 - 285 ml podmáslí
 - 4 lžíce mléka
 - 85 g rozpuštěného másla
 - 2 malá jablka (oloupaná, zbavená jádřinců a nastrouhaná)
 - 50 g sušených brusinek
 - javorový sirup
 - 85 g změklého másla
 - 0,5 lžičky soli
 - 1 lžička skořice
 - 2 lžičky moučkového cukru
 
Postup
- Na výrobu skořicového másla smíchejte 85 g změklého másla, špetku soli, lžičku skořice a 2 lžičky moučkového cukru.
 - Směs poté zabalte do potravinářské fólie, vytvarujte váleček a nechte vychladit.
 - V míse smícháme mouku, sodu a špetku soli.
 - Uprostřed udělejte důlek, do kterého postupně zašlehejte vejce, následně podmáslí, mléko a rozpuštěné máslo.
 - Jakmile je směs hladká, vmícháme nastrouhaná jablka a brusinky.
 - Na nepřilnavé pánvi rozpusťte trochu másla.
 - Když je pánev horká, přidejte těsto.
 - Vařte 2-3 minuty, dokud se neobjeví bublinky a spodek neztuhne a nezezlátne.
 - Otočte a vařte ještě pár minut.
 - Jablečné lívance přendejte na talíř, zakryjte pečícím papírem a udržujte v teple.
 - Chcete-li lívance podávat, naskládejte je na talíř, navrch dejte pořádný kousek skořicového másla a pokapejte javorovým sirupem.
 
Krásné a symetrické lívance neuděláte bez kvalitní nepřilnavé pánve z oceli! Nejlepší je, že jsou na ní udělané výdutě, ze kterých budete vyndávat lívanec jeden jako druhý!


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček