V Rakousku mísy plné horké gulášovky podávají ve všech typech podniků – od restaurací přes rychlé občerstvení podél dálnic až po elegantní vídeňské hotely. Tuto vydatnou hovězí a zeleninovou polévku najdete v mnoha oblastech střední a východní Evropy, zejména v oblastech, které byly kdysi součástí Rakousko-Uherska. Náš dokonalý recept na gulášovou polévku obsahuje kousky hovězího masa a brambor plus červenou papriku, slaninu, cibuli a česnek.
Co budete potřebovat
- 5 plátků slaniny (nakrájené)
 - 1,5 kg vykostěného hovězího masa (nakrájené na kostky)
 - 2 lžíce rostlinného oleje
 - 4 střední cibule (nakrájené najemno)
 - 3 stroužky česneku (nasekané)
 - 3 lžíce sladké papriky
 - 1 1/2 lžičky kmínu
 - 80 g mouky
 - 20 ml červeného vinného octa
 - 80 g rajčatového protlaku
 - 1,5 l hovězího vývaru
 - 1,5 l vody
 - 1/2 lžičky soli
 - 2 červené papriky (nakrájené nadrobno)
 - 4 velké brambory
 
Postup
- Ve velkém hrnci opečte slaninu, dokud nebude křupavá a poté ji přendejte do velké mísy.
 - V tuku, který zůstal v hrnci, osmahněte kousky hovězího a dejte ho do mísy ke slanině.
 - Snižte teplotu na mírnou a přidejte olej.
 - Přidejte cibuli a česnek a vařte za stálého míchání opečte dozlatova.
 - Vmíchejte papriku, kmín a mouku a za stálého míchání vařte 2 minuty.
 - Vmíchejte ocet a rajčatový protlak a vařte za stálého míchání asi 1 minutu. (Směs bude velmi hustá.)
 - Vmíchejte vývar, vodu, sůl, papriku, slaninu a maso a za stálého míchání přiveďte k varu.
 - Gulášovou polévku vařte přikrytou za občasného míchání asi 45 minut.
 - Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
 - Přidejte brambory do polévky a přikryté vařte, do měkka, asi 30 minut.
 - Polévku dochutíme solí a pepřem.
 
Tato polévka je báječným předkrmem pro lehčí kuřecí quesadillas. Jak na tuto mexickou chuťovku se dozvíte u nás na webu!


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček