Gulášová polévka s restovanou slaninou byla jedním z prvních jídel, které jsem v Rakousku vyzkoušela. Tento recept je jednoduchý na přípravu, nepotřebuje tolik pozornosti, prostě polévku necháte vařit. Je to skvělé jídlo, pro vytížené maminky. Stejně jako tento recept na rychlé rolády z plátkového sýra.
Co budeme potřebovat
- 3 široké plátky slaniny (nakrájené na kostičky)
 - 1 kg dušeného hovězího masa (nakrájeného na kostky)
 - 1 malá zelená paprika (zbavená semínek a nakrájená)
 - 2 střední cibule (nakrájené)
 - 1 velký stroužek česneku (nasekaný)
 - 400 g nakrájených rajčat
 - 750 ml hovězího vývaru
 - 2 lžíce papriky
 - 2 lžičky soli
 - pepř
 - špetka cukru
 - 2 velké brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
 - 125 g zakysané smetany
 
Postup
- Ve velkém hrnci opečte slaninu na střední teplotě dokřupava.
 - Vyjměte ji a položte na papírovou utěrku, aby okapala.
 - V hrnci nechte cca 2 polévkové lžíce tuku.
 - Přidejte kostky hovězího masa a opečte je ze všech stran.
 - Přidejte zelenou papriku a cibuli a vařte do měkka.
 - Přidejte česnek a vařte o další 1 minutu déle.
 - Vmíchejte rajčata, vývar, papriku, sůl, pepř a cukr.
 - Přikryjte a vařte asi 1-1/2 hodiny, dokud hovězí maso nezměkne.
 - Asi 1/2 hodiny před podáváním přidejte brambory a odloženou slaninu.
 - Vařte, dokud brambory nezměknou.
 - Před podáváním každou porci ozdobte kopečkem zakysané smetany.
 
Tento recept na gulášovou polévku s restovanou slaninou a hovězím masem bude ještě lepší pokud na její přípravu použijete hrnec na pomalé vaření. Jaký si vybrat, aby fungoval, co nejlépe se dozvíte z naší recenze na webu.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček