Dokonalé bezlepkové domácí noky z dýně, servírované spolu s bylinkovým máslem potěší všechny vaše chuťové buňky a na ty kupované si ani nevzpomenete! Potěšte svou rodinu vynikající večeří či obědem, po kterém se budou moci utlouct.
Co budete potřebovat
- 1 šálek dýňového pyré
- 1 vejce
- 1 hrnek blanšírované mandlové mouky
- 1 šálek tapiokové mouky
- 1 šálek strouhaného parmazánu + 1/4 šálku navíc
- 1 lžička česnekového prášku
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/4 šálku slaného másla
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce šalvěje, nasekané
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Smíchejte dýňové pyré a vejce v misce.
- Vmíchejte mandlovou mouku, tapiokovou mouku, 1 šálek parmezánu, česnekový prášek a mořskou sůl.
- Poté směs přendejte do plastového sáčku.
- Odřízněte jeden roh sáčku a směs vymačkávejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Chcete tvořit asi 2,5 cm dlouhé noky, které jsou široké asi centimetr.
- Poté, co naplníte celý plech noky, použijte zadní část vidličky k vytvoření odrážky v horní části každého noku.
- Pečte 20 minut.
- Zatímco se noky pečou, na pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.
- Přidejte nasekaný česnek a šalvěj.
- Když jsou noky upečené, přendejte je na pánev s máslem a promíchejte.
- Naberte noky do misky a přelijte je bylinkovým máslem.
- Posypte dalším parmazánem a užijte si to!

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků. Kdo vyhrál v našem srovnání?

 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček