Tenhle pokrm nejen že skvěle vypadá, ale i božsky chutná. Kombinace modrého sýra a vlašských ořechů patří mezi ty nejlepší a když to spojíte s dýní, jedná se o nezapomenutelný chuťový zážitek!
Co budete potřebovat
- 4 malé dýně hokkaido (každý o hmotnosti cca 230 g)
 - 5 lžic nasekaných vlašských ořechů
 - 170 g sýra roquefort nebo nivy
 - sůl
 - pepř
 - muškátový oříšek
 
Postup
- Z horní části každé dýně odřízněte vrchní část.
 - Semínka odstraňte lžící a vyhoďte.
 - Vyškrábejte a nasekejte dužinu.
 - Předehřejte troubu na 175°C.
 - Vlašské ořechy opražte na suché pánvi, dokud nebudou voňavé, a vyjměte je.
 - Sýr rozdrobte, smíchejte s ořechy a dužinou, ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem a vložte do dýní.
 - Vložte dýně do zapékací mísy, zakryjte odříznutými vršky a přilijte k ním 1 šálek vody.
 - Pečte, dokud dýně nezměknou natolik, že je lze propíchnout nožem, 40 – 45 minut.
 - Servírujte!
 

Možná se vám budou hodit i naše recenze kuchyňských vah. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček