Vydatný pokrm, který vám prostě nemůže nechutnat! Brambory zapečené s kysaným zelím, uzeným vepřovým masem a zakysanou smetanou jsou naprosto vynikající a zamiluje si je celá vaše rodina.
Co budete potřebovat
- 600 g brambor
- sůl dle chuti
- 120 ml ohřátého mléka
- 1 lžíce másla
- muškátový oříšek
- 1 cibule
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 malé bobkové listy
- 1 lžíce kmínu
- 400 g kysaného zelí
- 500 g uzeného vepřového masa (vařeného, vykostěného, nakrájeného na plátky)
- 200 g zakysané smetany
- mletá paprika
- ½ svazku pažitky
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Brambory oloupejte, opláchněte a vařte do měkka 30 minut ve velkém množství osolené vody.
- Sceďte, nechte odpařit vlhkost a 3/4 brambor rozšťouchejte.
- Prolisované brambory smíchejte s mlékem, máslem a muškátovým oříškem.
- Zbylé brambory nakrájejte nahrubo a promíchejte.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a orestujte na rozpáleném oleji.
- Přidejte bobkové listy, kmín a kysané zelí a na mírném ohni vařte přikryté cca 5 minut.
- Uzené maso nakrájejte na tenké plátky a navrstvěte do zapékací mísy s kysaným zelím a bramborovou kaší.
- Zakysanou smetanu dochuťte solí a pepřem a nalijte na směs v zapékací míse.
- Pečtev předehřáté troubě asi 35 minut.
- Posypte nasekanou pažitkou a podávejte horké.

Připravili jsme si pro vás také další zajímavé recepty na zapečené brambory 9x jinak, které určitě stojí za to vyzkoušet!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček