Zapečená zelenina s luxusním sýrem gruyere prostě nemůže chutnat špatně! Vyzkoušejte následující recept a uvidíte, že si pochutná celá rodina.
Co budete potřebovat
- 800 g květáku
 - 350 g vařených brambor
 - 200 g strouhaného sýru gruyere
 - 150 g smetany ke šlehání
 - 4 rajčata
 - máslo
 - sůl
 - paprika
 - čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
 
Postup
- Předehřejte troubu na 170°C.
 - Květák omyjte, rozdělte na větší kousky, odřízněte stopku a blanšírujte 4 minuty ve vroucí osolené vodě.
 - Vyjměte, opláchněte studenou vodou a dobře sceďte.
 - Brambory oloupejte a nakrájejte na střední plátky.
 - Zapékací mísu vymažte 3 lžičkami másla.
 - Plátky brambor navrstvěte kolem vnějšího okraje zapékací mísy.
 - Rajčata nakrájejte na čtvrtiny, odstraňte stonky, pak rajčata položte tak, aby překrývaly brambory, a vytvořte druhou řadu.
 - Střed zapékací misky naplňte květákem.
 - Bohatě dochuťte solí a pepřem.
 - Smíchejte smetanu s nastrouhaným gruyère, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a nalijte na zeleninu.
 - Pečte v troubě dozlatova asi 30 minut.
 

Vyzkoušejte i naše luxusní recepty na zapékané brambory s mletým masem na 4 různé způsoby. Pochutnáte si!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček