Zapékané brambory s květákem a kozím sýrem jsou perfektní přílohou či předkrmem, který uspokojí všechny vaše hosty!
Co budete potřebovat
- 1 střední květák, nakrájený na růžičky
 - 1 střední brambor, nakrájený na kostičky
 - 4 lžíce olivového oleje
 - 1 lžíce másla
 - 1 lžička římského kmínu
 - 1 lžíce drcených semínek koriandru
 - 1 střední cibule, nahrubo nakrájená
 - 4 nasekané stroužky česnek
 - 400 g konzervovaných krájených rajčat
 - ½ lžičky kajenského pepře (volitelně)
 - ½ lžičky garam masaly (volitelně)
 - černý pepř podle chuti
 - sůl podle chuti
 - 2 velká vejce
 - ⅓ šálku smetany ke šlehání
 - 110 g kozího sýra
 - 5 snítek koriandru
 - ⅓ šálku parmazánu
 - jarní cibulka (volitelně)
 
Postup
- Do velké pánve přidejte 2 lžíce olivového oleje a lžíci másla.
 - K tomu přidejte růžičky květáku a na kostičky nakrájené brambory, posypte solí a opékejte, dokud květák nezíská zlatohnědou barvu.
 - Na středním plameni by to mělo trvat asi 20 minut.
 - Mezitím do jiné pánve přidejte zbývající 2 lžíce olivového oleje.
 - Přidejte kmín, drcená semínka koriandru, nakrájenou cibuli a restujte, dokud cibule nezesklovatí.
 - Nyní přidejte nakrájené stroužky česneku a pokračujte v restování, dokud cibule nezíská zlatohnědou barvu.
 - Poté přidejte plechovku nakrájených rajčat a dochuťte solí, mletým černým pepřem a případně trochou kajenského pepře a garam masaly.
 - Vařte, dokud se většina tekutiny z nakrájených rajčat neodpaří.
 - Mělo by to trvat asi 20 až 25 minut.
 - Do misky rozklepněte dvě vejce.
 - Přidejte smetanu a poloviční porci kozího sýra a šlehejte, dokud se dobře nespojí.
 - Nechte stranou.
 - Předehřejte troubu na 190°C a vymažte 25 cm pekáč nebo zapékací misku máslem.
 - Jakmile orestovaný květák s bramborami mírně vychladnou, přidejte k nim směs cibule a rajčat, rozšlehanou směs vajec a kozího sýra, parmazán, nasekané lístky koriandru a dobře promíchejte..
 - Vše přendejte na vymaštěný pekáč.
 - Vršek potřete zbylým kozím sýrem (čím více, tím lépe) a pečte v troubě do zlatova.
 - Vyjměte z trouby a nechte 5 minut odpočívat.
 - Ozdobte nasekanými lístky koriandru a jarní cibulkou a podávejte!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček