Vše, co potřebujete, je pět ingrediencí a 15 minut na to, abyste vytvořili dokonalé křupavé cuketové placičky! Budou se vám rozplývat na jazyku, stejně jako tyto lasagne z cukety.
Co budeme potřebovat
- 1 kg nakrájené cukety
- 160 g polohrubé mouky
- 2 velká vejce
- 80 g nakrájené jarní cibulky
- 2 lžíce olivového oleje
- zakysaná smetana
Postup
- Nakrájenou cuketu dejte do cedníku a lehce posypte solí.
- Nechte cuketu 10 minut odstát.
- Rukama vymačkejte z cukety co nejvíce tekutiny. Přesuňte do velké mísy.
- Do mísy přidejte mouku, vejce, nakrájenou jarní cibulku, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky pepře a míchejte, dokud se směs nespojí.
- Přidejte olivový olej do velké pánve nastavené na střední teplotu.
- Jakmile je olej rozehřátý, nandejte do pánve 3 polévkové lžíce cuketové směsi, lehce je roztlačte do tvaru koleček.
- Cuketové bramboráky vařte 2 až 3 minuty, poté je jednou otočte a vařte další 2 minuty, dokud nebudou zlatohnědé a propečené.
- Cuketové placičky přendáme na plech vyložený papírovou utěrkou a ihned je posypeme solí.
- Cuketové bramboráčky podávejte přelité zakysanou smetanou a nakrájenou jarní cibulkou

Pokud nemáte doma kvalitní nepřilnavou pánev, potom se do smažení nepouštějte. Nepodaří se vám bramboráky z cukety dobře otočit a zničíte jejich tvar. Pokud, ale chcete mít po ruce kvalitní pánvičku, která nic nepřichytí, potom se podívejte na naší recenzi pánví Tefal!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček