Vrstvený zapékaný pokrm z kořeněných brambor, kuřecího masa, sýru, slaniny a jarní cibulky. To vše servírované spolu s chutným dresinkem. Umíte si představit něco lepšího?
Co budete potřebovat
- 1 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na centimetrové kostky
 - 8 středních brambor, nakrájených na centimetrové kostky (můžete nechat slupku nebo ji oloupat)
 - 1/3 šálku olivového oleje
 - 1,5 lžičky soli
 - 1 lžička čerstvě mletého pepře
 - 1 lžička papriky
 - 2 lžíce sušeného česneku
 - 6 lžic pikantní omáčky
 - 2 šálky strouhaného čedaru
 - 1 šálek orestované a rozdrobené slaniny
 - 1 šálek nakrájené jarní cibulky
 - dresink z modrého sýra nebo farmářský dresink
 
Postup
- Předehřejte troubu na 260°C.
 - Ve velké míse smíchejte olivový olej, pikantní omáčku, sůl, pepř, sušený česnek a papriku.
 - Přidejte brambory a promíchejte, aby se ve směsi obalily.
 - Brambory dejte do vymaštěné zapékací mísy o rozměrech 23 x 33 cm.
 - Přidejte na kostičky nakrájené kuře do zbylé směsi olivového oleje a pikantní omáčky a promíchejte.
 - Během pečení brambor nechte kuře marinovat.
 - Brambory pečte 20–25 minut za častého míchání, dokud nejsou uvařené a zvenku pěkně křupavé.
 - Vyjměte brambory z trouby a snižte teplotu trouby na 200°C.
 - Položte syrové kuře na brambory a pečte 20 minut nebo dokud není kuře hotové.
 - Ve velké míse smíchejte čedar, slaninu a jarní cibulku.
 - Směs nasypte na maso a pečte 5–10 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí.
 - Podávejte s extra pálivou omáčkou a dresinkem dle volby.
 

Vyzkoušejte i naše další recepty na pečené brambory z trouby. Oblíbená lahůdka na 9 způsobů!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček