Tento snadný recept na parmazánové špenátové noky je hotový za méně než 30 minut a navíc zašpiníte jen jediný hrnec! Vyzkoušejte i další ideální pokrmy pro rušný pracovní týden s našimi recepty z jednoho hrnce.
Co budeme potřebovat
- 450 h bramborových noků
 - 2 polévkové lžíce másla
 - 1-2 stroužky česneku (nasekané)
 - 2 polévkové lžíce mouky
 - 300 ml mléka
 - 400 g čerstvého špenátu (nahrubo nasekaného)
 - sůl
 - pepř
 - 250 g strouhaného parmazánu
 
Postup
- Gnocchi uvařte podle návodu na obalu. Sceďte, dejte stranou a prázdný hrnec vraťte na sporák.
 - Na střední teplotu rozpusťte máslo.
 - Přidejte k máslu česnek a restujte asi minutu, dokud se česnek nerozvoní.
 - Do másla přidejte mouku a šlehejte, aby vznikla jíška. Vařte asi 30 sekund.
 - Do jíšky pomalu přilévejte mléko a za stálého šlehání rozmíchejte hrudky.
 - Vařte 3–4 minuty, dokud omáčka nezačne houstnout.
 - Nakrájený špenát vmícháme do omáčky a vaříme další 3-4 minuty, dokud špenát nezvadne a omáčka nezhoustne.
 - Podle chuti osolíme a opepříme.
 - Odstraňte hrnec z plotny.
 - Do omáčky přidáme parmazán a promícháme.
 - Uvařené noky vraťte do omáčky a promíchejte, aby se spojily. Ihned podávejte.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček