Smetanové špenátové a houbové gnocchi jsou perfektním samostatným bezmasým jídlem, nebo je můžete podávat jako vydatnou přílohu například k našim hovězím nudličkám na šest různých způsobů.
Co budeme potřebovat
Na houby
- 1 lžíce olivového oleje
 - 230 g hub
 - sůl
 - pepř
 
Na noky
- 450 g bramborových noků
 - 120 ml kuřecího vývaru
 - 23840 husté smetany
 - 4 stroužky nasekaného česneku
 - 1/2 lžičky italského koření
 - 1/2 lžičky uzené papriky
 - 145 g čerstvého špenátu
 - špetka soli
 - hrubě mletý černý pepř
 - špetka chilli
 
Postup
- Zahřejte 1 lžíci olivového oleje ve velké pánvi.
 - Nakrájené houby (ochucené solí a pepřem), vařte na vysokou teplotu asi 1 až 2 minuty, dokud lehce nezhnědnou a nezměknou.
 - Polovinu uvařených hub vyjmeme z pánve na talíř.
 - Do stejné pánve s polovinou vařených hub přidejte nevařené bramborové noky, kuřecí vývar, hustou smetanu, mletý česnek, italské koření, uzenou papriku a špetku soli.
 - Na střední teplotu přivedeme k varu a vše dobře promícháme.
 - Přikryjte pokličkou a nechte noky vařit asi 5 minut na střední teplotu, zatímco se omáčka vaří.
 - Přidejte čerstvý špenát a vařte za častého míchání 5 minut, dokud špenát nezvadne podle vašich představ. Vařte déle, pokud chcete hustší omáčku.
 - Dochuťte ještě solí, čerstvě mletým hrubým černým pepřem, chilli a podle chuti uzenou paprikou.
 - Navrch dejte zbylou polovinu uvařených hub.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček