Tyto luxusní noky se špenátem a ricottou jsou lehké a zároveň bohaté ve své chuti. Jak nejlépe se sýrem ricotta uvařit se dočtete v našem speciálním článku o tomto všestranném sýru.
Co budeme potřebovat
- 200 g špenátu
 - malá hrst petrželových listů
 - 1 stroužek česneku
 - 140 g ricotty
 - 85 g hladké mouky
 - 2 vejce
 - 100 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
 - čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
 - olivový olej
 - rukola
 
Postup
- Špenát dejte do velké mísy a zalijte vroucí vodou. Nechte ho na 2 minuty zvadnout a poté důkladně sceďte.
 - Nechte ho vychladnout a poté z něj vymačkejte co nejvíce vody. Jemně ho nakrájejte.
 - Do velké mísy dejte špenát, petržel, česnek, ricottu, mouku, vejce, sýr a nastrouhaný muškátový oříšek a dochuťte solí a pepřem.
 - Pomocí vidličky velmi důkladně směs promíchejte.
 - Mokrýma rukama tvoříme ze směsi kuličky velikosti vlašského ořechu. Umístěte na velký talíř nebo tác a dejte do lednice alespoň na 30 minut.
 - Přiveďte k varu velký hrnec s vodou.
 - Snižte teplotu na střední a vkládejte najednou asi 8-10 noků.
 - Když gnocchi vyplavou nahoru, dejte jim ještě asi 1 minutu, poté je vyjměte děrovanou lžící.
 - Noky podávejte na teplých talířích pokapané olivovým olejem a posypané rukolou a parmezánem.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček